طعنه جالب اندیشمند آسیایی به تاریخ قدرت در امریکا
  •  

03 آبان 1399
Author :  
تعدادی از رهبران زن کشورهای آسیایی

مقدمه مترجم (سایت یادداشت های بی مخاطب) :

در حالی که ملت های پیشرو در شاخصه های رشد انسانی زنان و پارامترهای زندگی پیشرفته و نو، هر روز رکوردهای افتخار آمیزی می زنند، و شرایطی می یابند تا داشته های خود را به رخ ملل پیشرو و مدرن دیگر جهان بکشند، متاسفانه کشور ما در این زمینه بر اثر اعمال سلیقه های برخی، [1] حرکت در خور و شایسته خود را نداشته، و در حالیکه شاخص های حضور خانم ها در دانشگاه، مراکز علمی و... خوب و پیشرو است، اما حضور آنان در اجتماع، بر اثر اعمال سلیقه فکری و عملی عده ایی، دچار چالش بوده، و این روزها گرفتار مسایل پیش پا افتاده ایی هم هستیم که گاه شرم آور می نماید، اینکه خانم ها می توانند دوچرخه سوار شوند یا نه!، در این ورزش و یا آن ورزش را می توانند مشارکت کنند یا نه، به قول مرحوم پدرم کیفیت این "لچکی" [2] روی سرشان به چه وضعی باید باشد و...

طعنه و کنایه زدن شاید از نظر اخلاقی درست نباشد، اما در دنیای رسانه این خود هنری است، که اندیشمند هندی با یادداشت خود به تاریخ قدرت سیاسی امریکا از جایگاه یک آسیایی با افتخار طعنه زده است، که ترجمه یادداشت او در زیر می آید :

امریکا بعد از 227 سال هنوز رییس جمهور زن ندارد،

رهبری کشورهای آسیایی توسط زنان به سال ها قبل باز می گردد

شمس الرحمان علوی - 22 اکتبر 2020 (1 آبانماه 1399)

230 سال از تاریخ امریکا گذشت تا 45 رییس جمهور به خود ببیند. اما در این مدت تاکنون حتی یک زن نیز ریاست جمهوری این کشور را به عهده نگرفته است. عجیب است، اینطور نیست؟ در هفته های آینده نتایج نشان خواهد داد که امریکا به سمت انتخاب کدام رییس جمهور جدید می رود. و هنوز خانمی در دید رس نیست تا که به ریاست امریکا برگزیده شود. در انتخابات قبلی امریکا این شانس و گزینه وجود داشت. در واقع انتظار می رفت که خانم هیلاری کلینتون انتخاب شود، اما در نهایت این آقای دونالد ترامپ بود که رییس جمهور امریکا شد. 

کشور "پیشرو" ایالات متحده امریکا را مقایسه کنید با کشورهای دیگری در نقاط مختلف جهان که تعداد زیادی خانم را برای رهبری کشورهای شان، به عنوان رییس جمهور و نخست وزیر برگزیدند. اکنون قاره اروپا خانم انگلا مرکل را در آلمان دارد، و خانم "ترزا می" را تا چندی پیش از این، در انگلستان داشت. کشورهای آسیایی (ملل هندو، بودایی و مسلمان) تاریخ بلندی از زنان سرشناس دارد که رهبری کشور شان را عهده دار شدند. 

خانم شریماوو بهانداریاکا [3] نخست وزیر سابق سریلانا (سیلان). و البته خانم ایندراگاندی نخست وزیر سابق هند، خانم بینظیر بوتو، نخست وزیر سابق پاکستان، که خود از رهبران کاریزماتیک کشورهای خود بودند. خانم تانسو چیلر که نخست وزیر ترکیه بود. بنگلادش بهترین رکورد دار در این زمینه است. که رقابت همیشه بین خانم شیخ حسینه واجد و خانم بیگم خالد ضیا بوده است، که هر دو نخست وزیر این کشورند. از اولین ها در بین رهبران زن، در کشورهای آسیایی خانم گولدا میر نخست وزیر سابق اسراییل است. یکی از شناخته ترین سیاستمداران زن برای رهبری کشورها خانم مارگارت تاچر در کشور پادشاهی انگلستان بود. و نام های زیادی در این رابطه وجود دارند.

اما خیلی جالب است که امریکا حتی یک رییس جمهور زن نیز تاکنون نداشته و کاندیدای جدی نیز ندارد. این امر از این جهت چالش برانگیز است که، در کشورهایی که اعتقاد به قدرت دهی به جامعه زنان خیلی کمتر از امریکا وجود دارد، و سواد جامعه زنان شان کمتر از آنجاست، رهبرانی این چنین از خانم ها داشته اند، و امریکا تاکنون نداشته است. 

منبع : www.anindianmuslim.com

  

[1] - متاسفانه سخنگوی شورای نگهبان که گلوگاه انتخاب کاندیداهایی است که حق حضور در انتخابات به عنوان کاندیدا را پیدا می کنند، در تفسیر واژه "رجل سیاسی" و اینکه آیا زنان شامل واژه "رجل" در انتخابات ریاست جمهوری ایران می شوند یا خیر جواب روشنی نداد و گفت هنوز فقها بر همان نظر سابق خود هستند!. "ثبت نام که بلامانع است اما بحث‌های دیگر هم باید به تدریج حل شود."

[2] - فرهنگ معین : "منسوب به لچک. سه گوش، مثلث شکل. پارچه یا نقشی به صورت متساوی الاضلاع. دستمال سه‌گوشه که زنان بر سر می‌بندند." البته مرحوم پدرم به حالت تخفیف از این واژه استفاده می کرد، چون نمی خواست از واژه "روسری" برایش استفاده کند.

[3] - Srimavo Bhandarayaka

به اشتراک بگذارید

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 مصطفی مصطفوی

پست الکترونیکی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

دیدگاه

چون شر پدید آمد و بر دست و پای بشر بند زد، و او را به غارت و زندان ظالمانه خود برد، اندیشه نیز بعنوان راهور راه آزادگی، آفریده شد، تا فارغ از تمام بندها، در بالاترین قله های ممکن آسمانیِ آگاهی و معرفت سیر کند، و ره توشه ایی از مهر و انسانیت را فرود آورد. انسان هایی بدین نور دست یافتند، که از ذهن خود زنجیر برداشتند، تا بدون لکنت، و یا کندن از زمین، و مردن، بدین فضای روشنی والا دست یافته، و ره توشه آورند.