آقای روحانی! به جرگه ظالمین نروید، جای ما آنجا نیست
  •  

13 تیر 1397
Author :  
آقای روحانی! به جرگه ظالمین نروید، جای ما آنجا نیست آقای روحانی! به جرگه ظالمین نروید، جای ما آنجا نیست

یکی از ملاک ها و دلایل پیشروی و ماندگاری ایرانیان درستی و پاکی و جوانمردی آنانست که باعث شده تا این فرهنگ، خطه و مردمش هنوز که هنوز است در صحنه ی جهانی حرف هایی برای گفتن داشته باشند، برجام پیروزی عقلانیت، درستی، منطق، مداراجویی و اخلاق در مقابل زور، تزویر، غارت، باند های داخلی و بین الملل بود، اما عهدشکنی های آقای ترامپ کار را بجایی رسانده است که متاسفانه انگار معمار این کار بزرگ هم در قلب قاره سبز نقض غرض کرده و از مدار مداراجویی و صلح طلبی خود خارج شده و سخن از تهدید دنیا به زبان براند، این را من ناشی از فشارهایی می دانم که این روزها رییس دولت تدبیر و امید را احاطه کرده و در داخل و خارج او را با تنگنا قرار می دهد.

اما جناب رییس جمهور عزیز! این درست است که امریکایی ها از زور و نفوذ خود دارند سو استفاده می کنند و قصد دارند راه پیشرفت ایران را سد کنند، اما باید یادآوری کنم سو استفاده از قدرت هم چیزی نیست که تازگی داشته باشد، و منحصر به امریکایی ها و یا آقای ترامپ باشد، ما مسلمانان هم اگر قدرت داشتیم دنیا را مسلمان می کردیم، همانطور که آنان می خواهند دنیا را در جرگه لیبرال دمکراسی وارد کنند و استثنا هم قایل نیستند؛ پس خیلی نباید گریبان پاره کرد که این عقرب نیش می زند و یا آن مار می گزد، که اقتضای قدرت و داشتن نیش همین است، و خواهد بود؛

قدرت دست هر انسان دوپایی قرار گرفت کرد، "همانی را رقم زد که خود آنرا حق می پندارد" و آقای ترامپ هم از این اصل مستثنا نیست و همان کاری را می کند، که همه کرده اند و می کنند و با این روندی که دنیا دارد، تا زمانی که اخلاق، منطق، قانون شامل همه و فراگیر نشود، و عده ایی خود را ورای قوانین و همه چیز نبینند، حال بشریت همچنان همین خواهد بود که هست و بوده است؛

ولی جناب آقای روحانی! از شما که با رای عقلا در قدرت قرار گرفتید، پسندیده نیست که همنوا با جنگ و جنگ طلبان سخن گویید؛ و با دنیا از سر قلدری سخن کنید، که ایران و ایرانی از سر جوانمردی و مدارا باید سخن بگوید، و این خصلت مدارا جویی و صلح طلبی ایرانی است که باید بدرخشد و ما چه این گردنه سخت را رد کنیم و یا چه در این گردنه از ادامه راه باز بمانیم، همچنان باید در مدار حق و منش انسانی ایرانی خود بمانیم و از رییس جمهوری چون شما نیز پسندیده این بود که با زبان بهتری در مقابل عهد شکنی ها در مقابل دوربین های جهانی سخن می گفتید، و اسیر صحنه ایی نمی شدید که حاصل کینه جویی های داخلی و خارجی و فرصت سوزی های بیخردان است و...

این که در سوئیس فرمودید "آمریکایی‌ها مدعی شده‌اند که میخواهند به طور کامل جلوی صادرت نفت ایران را بگیرند، آنها معنی این حرف را نمی‌فهمند، چرا که اصلا معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود، اگر شما توانستید این کار را بکنید تا نتیجه اش را ببینید." از شما پسندیده نبود.

با این سخن به کمک امثال آقای ترامپی رفتید که تاکنون در سیاست ها جدید خود محدود به همراهی اسراییل، عربستان، تروریست ها و ضد برجامی های دلواپس داخلی بود، و با این تهدید شما، آیا امثالهم همراهان جدیدی نخواهند یافت؟!! درست است که شما زحمت زیادی برای برجام کشیدند و حق دارید، قربانی شدنش را برنتابند، و از کوره در روید، ولی قبل از برجام این اخلاق و منش ایرانی است که باید بماند، چرا شما با این جمله خود ما را از جرگه مظلومین، به جرگه ظالمین هل دادید، در جرگه کسانی که اگر خود را در حال غرق دیدند به هر کاری دست می یازند و...؟!!

جناب روحانی عزیز! اردوگاه ظالمین اگرچه قدرتمندند، لیکن بسیار کم تعداد و منفورند. لذا ادبیات خود را اصلاح کنید. از شما بعید بود که چنین حرفی را بزنید، این ادبیات تا به حال خاص جنگ طلبان و دلواپسان بود، که در فرصت سوزی و ویرانی روابط کشورمان با دنیا بسیار موفق بوده اند و کشور امروز میوه های تلخ فرصت سوزی آنان را می چشد، و خدا می داند چقدر این مردم و این کشور هزینه ی اعمال و افکار آنان را باید بپردازد، اما از شما بعید بود که خود را با آنان همردیف و هم ادبیات کنید،

شما ماموریت خود را در بهره برداری از زمان حضور آقای باراک حسین اوباما استفاده کردید و برای مداراجویی، صلح طلبی، جوانمردی و تعهد ایرانی آبروها خریدید و ذخیره کردید، این آبرویی که ذره ذره اش را با آن همه دشمنی که در داخل و خارج داشتید، خریدید، را با این سخنان تهدید آمز از دست ندهید. ما برای ادامه راه خود باید به اصل خود بازگردیم نه به کردار و منش رقیب. پیروزی در انسانیت است و حرکت در مدار اخلاق، نه در همرنگ شدن با صحنه سازان جنگ و خون ریزی.

آقای روحانی! ترامپ با همه اوصافی که از او گفته می شود هنوز مثل شما سخن نگفته، و تنها بمانند تُجار با نفوذ با جهانیان و کسانی که طرف تجاری با کشورش هستند سخن کرده و اعلام داشته است، که هرکه با ما قصد تجارت دارند، با ایران تجارت نکند، که اگر کند از ما صرف نظر نماید، او نیز هنوز سخنی از بستن راه گذر نفت نگفته!، شما چرا از او پیشی گرفته اید؟!

به اشتراک بگذارید

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
1 نظر 1700 Views
 مصطفی مصطفوی

پست الکترونیکی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

نظرات (1)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
This comment was minimized by the moderator on the site

چه کسی کشور را به پرتگاه برد؟/ بگذارید با همین راننده به دره برویم!

Posted: 06 Jul 2020 10:20 AM PDT

محمدجواد روح

احمد توکلی، نماینده سابق مجلس و از چهره‌های کهنه‌کار جناح راست، در تازه‌ترین اظهارات خود از مجلس یازدهمی ها خواسته تا رییس‌جمهور را استیضاح کنند؛ چون با شرایط و روند کنونی اقتصادی، کشور را به لبه پرتگاه خواهد برد.

دغدغه جناب توکلی البته، وارد و محترم است. در روزگاری که آحاد جامعه نزول و ریزش روزبه‌روز و حتی ساعت‌به‌ساعت ارزش درآمدهای خود را با گوشت و پوست احساس می‌کنند؛ طبیعی و بدیهی است که سیاستمداران جریان‌های مختلف، احساس مسئولیت کنند و بخواهند از منظر خود، راه‌حلی برای خروج از بحران و یا دست‌کم بحرانی‌تر نشدن اوضاع بجویند.

البته، در همین روزها آیت‌الله سیدمحمد موسوی‌خویینی که شان و جایگاه سیاسی ایشان در کشور اگر بسیار بیشتر از چهره‌هایی چون توکلی نباشد، کمتر نیست؛ کوشید از منظر خود، ریشه بحران را بشکافد و راهی بگشاید. اما می‌دانیم در پاسخ از راست تندرو و میانه‌رو و کهنه و مدرن، چه شنید و طعم “حق نقد” را چگونه چشید!

در حملاتی که به موسوی‌خویینی‌ها شد، مخالفان یا سراغ چهل سال قبل رفتند و یا اینکه خواستند حمایت اصلاح‌طلبان از روحانی را عامل وضع موجود بدانند و به شکلی زنجیره‌ای او را خطاب قرار دهند که: “این هفت سال کجا بودی؟!”

بگذریم که استدلال‌های سست و تارهای عنکبوت مخالفان، پاسخ‌های روشنی دارد که مهندس عباس عبدی و دکتر سعید حجاریان، وجوهی از آن را گفتند. اما اگر قرار باشد منطق مخالفان خویینی‌ها را به کار بگیریم و مثلا بخواهیم احمد توکلی را بنوازیم؛ آیا کار دشواری است؟

مثلا، درقبال نگرانی جناب توکلی از به پرتگاه افتادن اقتصاد کشور، جا دارد یادآور شویم که ایشان در جایگاه نماینده مجلس‌هفتم، طراح اصلی تثبیت قیمت‌ها و نیز از حامیان اصلی کنار گذاشتن اجرای برنامه‌چهارم توسعه بود که نقش مهمی در انحراف مسیر کشور از الگوی توسعه موفق و تاریخی دولت خاتمی داشت؛ انحرافی که به پرتگاه امروزی رسید.

از نظر سیاسی هم، اگر موسوی‌خویینی‌ها و اصلاح‌طلبان متهم هستند که چرا در شرایطی که کاندیدای شاخص و رای‌آوری نداشته‌اند و حتی، آقای خاتمی با تهدید به ترور و هاشمی‌رفسنجانی با ردصلاحیت از انتخابات ریاست‌جمهوری۹۲ کنار رفته بودند، از حسن روحانی حمایت کردند و باید مسئولیت آن را بپذیرند؛ طبعا این سوال بطور بسیار جدی‌تر خطاب به سران جناح راست و مخصوصا چهره‌هایی چون توکلی درقبال احمدی‌نژاد و دولت او، قابل طرح است.

می‌دانیم که راستگرایان برای معرفی “نامزد اصلح” هیچ مشکلی بابت ردصلاحیت ندارند و فراموش هم نکرده‌ایم که توکلی بعنوان چهره باتجربه و شناخته‌شده جناح راست در انتخابات ریاست‌جمهوری ۸۴ از صحنه کنار رفت و میدان را برای تازه‌به‌دوران‌رسیده‌های سیاست‌نآموخته‌ای چون محمود احمدی‌نژاد و محمدباقر قالیباف خالی گذاشت. در صورتی که اگر در میدان می‌ماند، حداقل منفعت آن ریختن بخشی از آرای احمدی‌نژاد در آن رقابت نزدیک دور اول بود که دویست-سیصدهزار رای سرنوشت کشور را رقم می‌زد.

در حوزه سیاست‌خارجی هم که شرایط اظهرمن‌الشمس است و مشخص است چه جریاناتی تنش‌زدایی خاتمی را پایان دادند، پای شعارهای تخیلی احمدی‌نژاد کف‌وهورا کشیدند، در برابر حذف حسن روحانی و حتی علی لاریجانی از مسئولیت مذاکرات هسته‌ای سکوت کردند و امثال سعید جلیلی را برکشیدند و در نهایت هم، تحریم اقتصادی را مایه رحمت مملکت و راحت ملت و ۲۰۰دلاری شدن قیمت نفت دانستند و امروز هم، جز شعارهای تخیلی و هیاهو علیه برجام و ظریف و روحانی حرفی برای گفتن ندارند.

به‌راستی، آقای توکلی! چه کسانی و کدام جریانات، کشور را به لبه پرتگاه برده‌اند؟ آیا همه مسایل و مصائب ناشی از عملکرد روحانی (آن‌هم در دولت دوم او و پس از ظهور معجزه هزاره‌ای چون دونالد ترامپ) است؟

آری؛ ما هم به روحانی نقد داریم. نقد داریم که چرا در دولت اول خود، طبق الگو و طرح شما در تثبیت قیمت‌ها عمل کرد و جلوی رشد طبیعی قیمت بنزین و ارز و سکه و مسکن و… را گرفت؟

به روحانی نقد داریم که چرا تهدیدهای ترامپ برای خروج از برجام را نادیده گرفت و همصدا با تندروها و راستگرایان داخلی، به ریشخند رییس‌جمهور آمریکا پرداخت و راه‌حل را در تهدید کردن برای بستن تنگه هرمز و راه انداختن جنگ نفتکش‌ها و دیوانه خواندن طرفداران مذاکره با آمریکا دانست؟

به روحانی نقد داریم که چرا با چیدن کابینه‌ای مطابق میل دیگران و به پشت گوش انداختن وعده‌های خود به حامیان در دولت دوم خود، اسباب فروپاشی سرمایه اجتماعی اصلاحات را فراهم ساخت و کشور را به لبه پرتگاهی رساند که بعید است ملت دیگر به کسی برای نشستن پشت فرمان ماشین و زدن روی ترمز، اعتماد نشان دهد؟

آری؛ جناب توکلی! شما و همفکران‌تان یک‌بار کشور را به پرتگاه کشاندید و ملت و اصلاح‌طلبان با خوش‌بینی و میهن‌دوستی، به صندوق‌رای بعنوان چتر نجات هواپیمای درحال سقوط و ترمز ماشین در لبه‌ی دره، اعتماد کردند. اما بار دیگر دیدند که فرمان و کلید در جای دیگری است و راننده و کلیددار را هم با خود همراه کرده است.

پس، بهتر است زحمت استیضاح روحانی را نکشید و بگذارید ماشین با همین راننده به دره بیفتد؛ حداقل، می‌توانید مثل همیشه دست به کمر بزنید و طلبکارانه بگویید: این راننده‌ای بود که خودتان انتخاب کردید.

مصطفوی
هنوز نظری ثبت نشده است

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ثبت نظر به عنوان مهمان.
Rate this post:
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟

دیدگاه

چون شر پدید آمد و بر دست و پای بشر بند زد، و او را به غارت و زندان ظالمانه خود برد، اندیشه نیز بعنوان راهور راه آزادگی، آفریده شد، تا فارغ از تمام بندها، در بالاترین قله های ممکن آسمانیِ آگاهی و معرفت سیر کند، و ره توشه ایی از مهر و انسانیت را فرود آورد. انسان هایی بدین نور دست یافتند، که از ذهن خود زنجیر برداشتند، تا بدون لکنت، و یا کندن از زمین، و مردن، بدین فضای روشنی والا دست یافته، و ره توشه آورند.

نظرات کاربران

- یک نظز اضافه کرد در روستای گرمنِِ پشت بسطام، مردم ...
سلام...شاید برای خواندن این مطالب ودرک ان تا حدودی... ۳ساعت وقت گذاشتم...تشکر ؟از تمامی عوامل ..مخصو...
- یک نظز اضافه کرد در بازی با دکمه های آغاز مجدد جنگ...
تقاطع تنش‌زایی سید مصطفی تاج‌زاده استراتژی باخت - باخت جمهوری اسلامی در منطقه، به‌ویژه در اعزام نی...