خانه فرهنگ دهلی 1387 - فلسفه ظهور منجی


"جهان در طول تاریخ خود تولد های میمون و مبارکی را بر خود دیده است و بشر از این زایش های نو ، تجدید حیات یافته است. مولود 15 شعبان سال 255 هجری نیز یکی از مولود های مبارکی است که انتظار میرود حیات بشری را تحت الشعاع حضور خود قرار داده و بار دیگر مدد حق به وسیله ایشان بر زمینیان جاری گردد.از طرفی تاریخ بشر نشان داده است که همواره بشریت بین نیکی و بدی در نوسان بوده است و هر بار که انسانیت سقوطی را به خود دید و به قعر زشتی سقوط کرد، دستی از عالم بالا به مدد امده و سعی کرد او را بسوی صراط مستقیم رهنمون گردد و انچه در باره لزوم بعثت انبیا نیز می شود گفت، همین ضرورت بود.خالق مهربان به لحاظ علاقه اش همواره به کمک بشر امده و پیام آوران، اولیاء، مصلحین و راهنمایان خود را به سوی بشر روانه نموده است که اخرین آن نیز برانگیختن وجود شریف پیامبر رحمت حضرت محمد (ص) بود که اسوه اخلاق حسنه بود و معجزه اش نیز چیزی جز خلق احسن و اخلاق نیکو نبود و البته نیز همین یک دلیل آمدنش بوده زیرا بشر در اوج سقوط اخلاقی قرار داشت و اکنون نیز قرار دارد. لیکن علیرغم آمدن پیامبران و ارسال کتب متعدد الهی انگار حتی بعد از ختم نبوت، هنوز بشر نیاز به کمک دارد و فلسفه ی وجود حجت بر زمین را نیز در همین راستا شاید بتوان تفسیر کرد.تفاوت عصر حاضر با عصر نزول انبیا تنها در تفاوت بشر امروز با بشر عصر انبیا است، زیرا جهان را ماهیتا تغییری نیست و این بشریت است که در طول تاریخ تغییر و تحول می یابد. امروزه رشد بشری در حدی است که می تواند با استفاده از عقل و نزولات اسمانی (که همانا ایات الهی است)، راه خود را بیابد و شاید به همین دلیل هم بود که ختم نبوت اعلام گردید، لیکن علیرغم همه اعتماد خداوند به بشر برای رسیدن به سعادت و تحقق اشرف مخلوقات بودن انگار باز هم نیاز است که ما را نجاتی از عالم بالا صورت گیرد و منجی عصر (عج) ذخیره ی خداوند در این راستاست که خواهد آمد و بار دیگر مدد حق به کمک بشر امده و برای اخرین بار بشر را به صراط باز خواهد گرداند. ما برای این منجی منتظریم، لیکن باید منتظر فعال بود یا منفعل ؟ پاسخ روشن است باید فعال بود و در واقع حسن انتظار فعال بودنش است. ولی خصوصیات فرد منتظر فعال چیست؟ در این زمینه باید گفت منتظر فعال علاوه بر ایجاد خصوصیاتی همچون تجهیز به ایمان، علم، نظم، اعتماد به نفس، پاکی روح و بقیه خصوصیات مثبت، باید سعی کند همان نقشی را بازی کند که انتظار می رود حجت خدا در زمین بازی کند.ظهور و حرکت مهدی که مجدد دین احمدی در عصر سقوط بشریت خواهد بود در واقع ادامه حرکت انبیای کرام، علی (ع)، امام حسن مجتبی (ع) و بقیه ائمه اطهار خواهد بود. لیکن در عصری که بشر با بشر عصر ائمه تفاوت دارد و علم و فن آوری در اوج خود قرار دارد و عقل بشری در جوش و خروش است، انتظار میرود حجت خدا نیز با استفاده از امکانات و تجارب بشری که مکمل آن کمک الهی خواهد بود، دست به اقدام و اصلاح زده و شرایطی در خور بشر را به وجود آورد و لذا برای این که در رکاب ایشان باشیم باید توامان مجهز به علم و ایمان بوده و این وظیفه ی منتظر واقعی است."

خانم محدثه سادات مصطفوی (دانشجوی سال اول رشته معماری دانشگاه ملیه اسلامه دهلی نو) در مراسمی که در نیمه شعبان 1387 در رایزنی فرهنگی ج.ا.ایران در دهلی نو - هندوستان برگزار گردید ، مقاله فوق را در خصوص فلسفه و هدف از ظهور حضرت مهدي (عج) ارائه نمود. 

http://newdelhi.icro.ir/files/news/552015/khnm-mustafavi.jpg

 

+ نوشته شده در یکشنبه بیست و یکم مهر ۱۳۸۷ ساعت 11:40 شماره پست: 6

نظرات (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
هنوز نظری ثبت نشده است

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ثبت نظر به عنوان مهمان.
Rate this post:
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید. واضح نیست؟

دیدگاه

چون شر پدید آمد و بر دست و پای بشر بند زد، و او را به غارت و زندان ظالمانه خود برد، اندیشه نیز بعنوان راهور راه آزادگی، آفریده شد، تا فارغ از تمام بندها، در بالاترین قله های ممکن آسمانیِ آگاهی و معرفت سیر کند، و ره توشه ایی از مهر و انسانیت را فرود آورد. انسان هایی بدین نور دست یافتند، که از ذهن خود زنجیر برداشتند، تا بدون لکنت، و یا کندن از زمین، و مردن، بدین فضای روشنی والا دست یافته، و ره توشه آورند.

نظرات کاربران

- یک نظز اضافه کرد در بازی با دکمه های آغاز مجدد جنگ...
تقاطع تنش‌زایی سید مصطفی تاج‌زاده استراتژی باخت - باخت جمهوری اسلامی در منطقه، به‌ویژه در اعزام نی...
- یک نظز اضافه کرد در حجاب، یک عدم تفاهم ملت با قدرت...
فارغ از مغایرت گشت ارشاد با قانون و اخلاق؛ اگر این کارها را برای انزجار مردم از حجاب و اسلام می‌کنند...